Search

420 State of Mind

Позитивни афирмации што мене ми го осветлуваат патот

Позитивни афирмации што мене ми го осветлуваат патот. И зошто.

“Има два типа на луѓе – Нормални и оние што знаат дека не постои такво нешто.”

Спиритуалното будење не е едноставен процес. Многу промени, во краток период. Многу информации. И сосема различни од оние на кои сме научени. Секој што е на Спиритуалниот пат стигнал и до тоа да си го постави прашањето – Дали сум јас нормален? Continue reading “Позитивни афирмации што мене ми го осветлуваат патот”

Advertisements

Симптоми на Спиритуално Будење

Спиритуалното Будење е еден од потешките процеси низ кои минуваме на нашиот Спиритуален пат. Спиритуалното Будење не секогаш започнува кога ќе станеме ние свесни за тоа. Тоа е процесот на трансформација, како ларвата што се трансформира во пеперутка. Continue reading “Симптоми на Спиритуално Будење”

7те Чакри за Почетници (2 дел)

4тата Чакра претставува конекција помеѓу материјата и свесноста.

44Anahata (Срцева Чакра)

Елемент – Воздух

Боја – Зелена

Мантра – Јам

Срцевата Чакра се наоѓа на средината на градниот кош и е спиритуална по природа, но претставува мост помеѓу спиритуалните и материјалните Чакри. Срцевата Чакра е нашиот извор на љубов и конекција. Кога Срцевата Чакра е блокирана, може да станеме посесивни и да влеземе во дисфункционални односи. Може и да се изолираме заради стравот од одбивање. Кога е балансирана можеме да излечиме стари рани со отварање на срцето, да научиме да сакаме без-условно и да формираме здрави односи. Continue reading “7те Чакри за Почетници (2 дел)”

7те Чакри за Почетници (1 дел)

13260281_10208308012674467_5227165280669410725_nЧакри се енергетските полиња низ кои енергијата струи во нашето тело. Блокирана енергија во чакрите често води до болести и проблеми, затоа е битно да научиме што претставува секоја од чакрите и што можеме да направиме како енергијата би течела нормално. Continue reading “7те Чакри за Почетници (1 дел)”

Надминете го стравот од тоа што другите мислат за Вас!

“Зошто се грижиме за тоа што другите мислат за нас, дали имаме повеќе доверба во нивното мислење, одколку во нашето? ” – Бригам Јонг

19gta6183sbvdjpg Continue reading “Надминете го стравот од тоа што другите мислат за Вас!”

Како да започнете со Медитација?

Како да започнете со Медитација?

images

Медитацијата е многу едноставна работа, која луѓето ја комплицираат.

Како да започнете? Continue reading “Како да започнете со Медитација?”

А што е Смислата на Животот?

Од дете ме научија дека треба да си ја најдам смислата во животот. И барав, стварно барав. Но.. Кога навистина почнав да станувам задоволна од својот живот, сфатив една работа – Ми се менува перцепцијата, потребите, вкусовите – Па и смислата – Губи смисла. Continue reading “А што е Смислата на Животот?”

Спиритуалност/Духовност (part 3) – Што е Спиритуалноста за Вас? Што ве води?

Што е Спиритуалноста за Вас? Што ве води?
TheSpiritualPathЛуѓето кои го одат Спиритуалниот пат обично се водени од една или повеќе од овие 8 работи: Continue reading “Спиритуалност/Духовност (part 3) – Што е Спиритуалноста за Вас? Што ве води?”

Спиритуалност/Духовност (part 2)

Продолжува интервјуто  Continue reading “Спиритуалност/Духовност (part 2)”

Blog at WordPress.com.

Up ↑